De meesten zullen het nog wel herkennen van vroeger, het versturen van de ansichtkaarten vanaf het vakantieadres. Door de digitale tijdperk wordt er tegenwoordig steeds minder gebruik gemaakt van het sturen van vakantiekaartjes. Hetzelfde geldt voor ansichtkaarten an sich. Desondanks hebben de mogelijkheden hierin niet stilgestaan. Door de digitale tijdperk wordt het je erg eenvoudig gemaakt om online jouw ansichtkaarten te drukken. Of dat nou is vanaf je vakantieadres, kantoor of eigen huis. Door de terugloop in kaarten versturen en de toename in mogelijkheden om een kaart te ontwerpen en versturen zoals jij dat wilt, hebben de ansichtkaarten weer een unieke imago over zich heen verworven. Helemaal als je eigen ontworpen ansichtkaarten laat drukken en versturen. Benieuwd naar deze mogelijkheden? In deze blog lees je een aantal van deze innovatieve afwerkmogelijkheden.

Papiersoorten

De mogelijkheden met papiersoorten liggen gelijk aan de ontwikkelingen in het drukwerk. Elk jaar komt er wel een nieuwe papiersoort op de markt of wordt een oude papiersoort in een nieuw jasje gestoken. Waar de bekende soorten papier MC mat, MC glanzend en sulfaatkarton al jaren populair zijn, komen daar steeds meer nieuwe papieren aan toegevoegd. Ooit al eens gehoord van linnenpersing, parelmoerpapier of gekleurd gerecycled papier? Mogelijk niet, misschien wel. Feit is dat waar tientallen jaren geleden eigenlijk enkel een eigen ontwerp kon worden aangeleverd, er nu alleen al diverse papiersoorten zijn waardoor er veel meer met het design kan worden gespeeld.

Personaliseren

Het extra persoonlijk maken van een ansichtkaart hoeft tegenwoordig met een door de hand geschreven tekst, maar kan ook gewoon digitaal. Professioneler en mooier kan eigenlijk niet! Denk bijvoorbeeld aan het gebruik maken van NAW-gegevens of nummering aan de hand van een Excel-bestand. Mogelijkheden die voorheen erg moeilijk te realiseren waren en die nu, bij wijze van, met 1 klik eenvoudig op te lossen is.

Extra afwerkingen

Niet alleen de standaardkeuzes bij afwerkingen worden uitgebreid, ook behoren er steeds meer extra afwerkingen tot de mogelijkheden. Het schoonsnijden en rillen/vouwen wordt al jaren toegepast, maar met lamineren worden de ansichtkaarten beter beschermd. Bij het drukken van ansichtkaarten kan er een laminaatlaag (van plastic) worden aangebracht zodat, met name hoekjes, beter beschermd worden. Tot slot is een van nieuwste afwerkingen het gebruik maken van witte inkt. Geen 1, 2, 3-klusje, maar wel een hele gave toevoeging op vele drukwerk toepassingen.

Ga ook ansichtkaarten drukken!

En? Hebben we je kunnen overtuigen van het inzetten van een van de nieuwste afwerkmogelijkheden bij het drukken van ansichtkaarten? Kijk dan online naar de mogelijkheden die drukkerijen, bijvoorbeeld PeterPrint, te bieden hebben. Tip: lees altijd goed de aanleverspecificaties door. Vaak vind je hier nog tips waar je van te voren niet of nauwelijks aan gedacht had!