Wanneer je dagelijks bestellingen verstuurt, kan je deze natuurlijk inpakken in standaard dozen en enveloppen. Maar met een beetje extra moeite, maak je er een mooi en gepersonaliseerd geheel van. Hierdoor heb je een grote kans dat klanten snel weer een bestelling bij je plaatsen. Want zeg nou zelf, een mooi versierde verpakking met een goodie of een persoonlijk kaartje is toch veel leuker? Maak je niet druk dat je hier ontzettend veel tijd in moet steken. Tape laten bedrukken met je eigen logo is al een voorbeeld hoe je een persoonlijk draai aan een pakket geeft, maar toch snel kunt inpakken.

Welke materialen kies je?

Een pakket leuk inpakken kan dus op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om de dozen in de standaard maten te laten bedrukken met het logo van je webshop, of bijvoorbeeld quotes die bij je passen. Maar je kunt natuurlijk ook van de binnenzijde van het pakket een feestje maken door het product in te pakken in dun gekleurd papier. Of voeg wat confetti toe. Houd in ieder geval wel rekening met het gewicht van de materialen die je hiervoor gebruikt. Want als je pakket een stuk zwaarder wordt, dan betaal je dus ook meer portokosten.

Kantoorbenodigdheden, Tafel, Business, Kantoor

Een persoonlijk bedankje

Je klanten zijn ontzettend belangrijk voor jouw onderneming. Vergeet ze daarom ook niet te bedanken. Doe wat extra moeite en voeg een handgeschreven kaartje aan de bestelling toe. Dit hoeft echt geen lange boodschap te zijn ‘Bedankt (voornaam van de klant)!’ is in dit geval al voldoende. Daarnaast kan je ervoor kiezen om in het kader van bepaalde feestdagen een leuk extraatje toe te voegen. Denk hierbij aan een luchtverfrisser in de vorm van een kerstboom wanneer het december is. Snoepgoed doet het ook altijd goed, maar let er dan wel op dat het niet gaat smelten. Sommige bedrijven voegen ook random een product uit de webshop toe, gewoon als cadeau. Dit is allemaal bevorderlijk voor je klantenbinding.

Papier, Blad, Oude, Achtergrond, Sjabloon, Retro

Efficiënt inpakken

Ook als je iets extra’s toevoegt aan je verpakking, wil je natuurlijk nog wel efficiënt te werk gaan. Want naast het inpakken van de bestelling heb je dagelijks nog genoeg andere taken op je lijstje staan. Bestel dozen in standaard maten en vul een teveel aan ruimte op met plastic of papier om het product te beschermen. Maak de doos vervolgens dicht met bedrukte pvc tape. Deze blijft goed kleven aan de ondergrond en heeft de meeste mogelijkheden op het gebied van bedrukking. Daarnaast kan je deze tape eenvoudig afscheuren, zodat je geen materiaal verspilt. Daarnaast maakt pvc tape geen herrie bij het afrollen. Dat kan een hoop irritatie besparen als je dagelijks een behoorlijk aantal bestellingen in moet pakken. Maak het jezelf in dit geval ook een stuk makkelijker door een tapedispenser te gebruiken.