In verwachting zijn van je kindje is een spannende periode. Er komt best veel op je af en er moeten best wel een hoop dingen geregeld worden voordat je kleine spruit geboren wordt. Zo moet je een hoop spulletjes aanschaffen en ook op tijd het ontwerp voor het geboortekaartje in orde maken. Wat dat betreft kan je een hoop kanten op. Wij geven je een paar tips voor een vliegende start zodat je alle taken rondom het geboortekaartje ook weer van je lijstje kan strepen.

Zorg voor een uniek ontwerp

Voor het ontwerp van het geboortekaartje kan je een bezoekje brengen aan de plaatselijke drukker. Maar daar is de keuze wellicht wat beperkter. In dit geval kan je ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo weet je zeker dat het ontwerp uniek is. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een website waar je door middel van een handig programma het hele geboortekaartje zelf kunt ontwerpen. Zo kun je niet alleen het formaat aanpassen, maar ook het lettertype. Of misschien heb je wel een grafisch ontwerper in je vriendenkring zitten die jou kan helpen om een uniek geboortekaartje te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klein poster of een vlaggenslinger in plaats van een standaard kaart?

Welke kleuren kies je?

De kleur roze wordt veel gebruikt bij een geboortekaartje voor een meisje, en blauw wanneer je een jongetje krijgt. Maar dat is natuurlijk niet de regel. Wat betreft het kleurgebruik kan je alle kanten op. Dat is zeker handig wanneer je zelf ook tot de geboorte wilt wachten om achter het geslacht van je kindje te komen. Populaire kleuren zijn turkoois, groen en geel. Deze hebben ook allemaal hun eigen betekenis. Zo staat geel bijvoorbeeld voor nieuw leven en een nieuw begin.

Dubbel check

Op welke manier je het geboortekaartje ook gaat ontwerpen, zorg altijd voor een proefdruk voordat je het kaartje gaat versturen. Kleuren kunnen in het echt namelijk afwijken van hoe je het ziet op het scherm. Of misschien valt de tekst wel weg tegen de achtergrond. Dat kan een flinke doorn in het oog zijn. Wanneer je het kaartje zelf online ontwerpt, krijg je vaak al een proefdruk toegestuurd. Is dit niet het geval? Neem dan altijd even contact op met de betreffende klantenservice.