Printen enzo

Voordeel van een gietvloer voor je bedrijf

Voordeel van een gietvloer voor je bedrijf

Geplaatst op

Uit gietvloeren een keuze maken is eigenlijk niet zo moeilijk, gewoon omdat ze zo goed in een interieur passen. Lees er meer over in deze blog! 

Veiligheid

Een van de minder bekende voordelen van het gebruik van epoxy op een garagevloer is dat door het reflecteren van licht op de vloer je beter kunt zien wat je aan het doen bent. Dat is natuurlijk erg prettig als je bedrijf hebt.

Hoewel duurzaam en resistent, uiteindelijk zul je een vloer in de toekomst een keer moeten vervangen. In tegenstelling tot sommige andere vloerbedekkingen, zal dagelijkse slijtage op epoxy vloeren niet snel te zien zijn.

Sterk

Scheuren kunnen niet snel ontwikkelen en chippen is dan ook geen probleem. Je zult niet zitten met de ergernissen die later weer groter en groter worden. Ook wielen van karren en gereedschapskisten zullen niet snel een spoor achterlaten. Het is gewoon een supersterke vloer waar je op kunt vertrouwen, en zeker wanneer je een bedrijf hebt, dat is dan ook een van de dingen waarom veel ondernemers kiezen voor gietvloer 

Glad

Epoxyvloeren zijn relatief stroef. Dit is niet het geval voor oliehoudende epoxy, omdat die erg glad kan zijn. Dit laatste type is geen goede keuze in ruimten die gevoelig zijn voor morsen of water op de vloer. Dit is een ander nadeel. Je kunt dit risico echter beperken, althans tot op zekere hoogte, als je je vloer kunt structureren. 

Hoe de vloer aan te brengen?

Het gereedmaken van de ondervloer voor het aanbrengen van epoxy is bewerkelijk. Een aanzienlijke hoeveelheid inspanning en tijd gaat er in zitten. De betonnen vloer moet schoon zijn en vrij van vet, olie of oplosmiddelen voordat de epoxycoating wordt aangebracht. Scheuren moeten worden gevuld. Het schoonmaken van een betonnen vloeren vereist meerdere pogingen. Al dit voorbereidende werk is een nadeel van de epoxyvloer te noemen. 

Het goede nieuws is dat met de vooruitgang, als het gaat om de samenstelling van de vloeren, het relatief eenvoudiger wordt om een vloer aan te brengen. Natuurlijk wel met de hulp van experts. De resultaten zullen er geweldig uitzien!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden