Printen enzo

Ontslag advocaat bij dreigend ontslag

Ontslag advocaat bij dreigend ontslag

Geplaatst op

In Nederland worden er jaarlijks een x-aantal mensen ontslagen of dreigt er ontslag voor hen. Dit zijn allemaal spannende tijden waar je zeker de nodige voorzorgsmaatregelen voor zou kunnen nemen. Één van die maatregelen is een ontslag advocaat te raadplegen wanneer het nodig is, dus bij dreigend ontslag of wanneer je werkgever al gezegd heeft dat je ontslagen gaat worden van je diensten. Lees meer over deze advocaat en hoe hij of zij jou kan helpen het beste uit een specifieke situatie te halen.

Wat kan de ontslag advocaat voor je doen?

In veel gevallen is een dreigend ontslag of een ontzag dat je aan gezegd wordt een goede reden om een ontslag advocaat te raadplegen. En kunnen namelijk dingen aan de hand zijn die niet wettelijk gezien door de beugel kunnen. Zo kan je werkgever bijvoorbeeld verschillende zaken nalaten die hij wel verplicht aan jou is. Denk bijvoorbeeld aan een transitievergoeding of allerlei andere zaken waar jij recht op hebt. Een ontslag advocaat heeft natuurlijk veel kennis van het recht en weet precies wanneer dingen niet correct gaan. Het kan jou veel nadeel opleveren wanneer jij akkoord gaat met regelingen die de werkgever aanbiedt en die helemaal niet in jouw voordeel zijn. Een ontslag advocaat kan voor jou gaan staan en jouw belangen verdedigen.

Tips van de ontslag advocaat 

Het is mogelijk dat je nog niet direct de toegang hebt tot een ontslag advocaat. Dan hebben we al wel vast een aantal tips voor je waar jij je voordeel mee kunt doen. Zo willen we je aanraden om nooit iets te tekenen of ergens mee akkoord te gaan. Het beste is om documenten door de werkgever naar je op te laten sturen. Dan zeg je dat je het zal bekijken. Deze documenten laat je vervolgens checken door een advocaat. Ook mondeling zal je niets toezeggen. Want ook een mondelinge overeenkomst is geldend. Nadat je alles aan je advocaat hebt voorgelegd, ga je komen met een officiële reactie op het voorstel van je werkgever. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden